si cantek dan si kacak

heartbeat

4.6.11

jemaah kolesterol

okayy, cerita tengah tayang kat tv3. kuya sangat-sangat jarang tengok cerekarama ni. senang cerita jarang tengok tv sebab tv tak boleh nak rewind, pause cerita. so, lagi suka ngadap laptop sampai kena marah dengan mak.*ek eleh, g la order astro beyond, soo last year betol lah.

kuya tengok cerita JEMAAH KOLESTEROL. sinopsis : g sini

ada banyak moral value cerita ni eventhough mengom-mengom sikit ceritanya :

1. jaga makan, jangan dok sumbat je semua even masih sihat*peringatan buad diri sendiri sambil angguk kepala

2. jangan percaya sangat benda tahyul. yes, you have to believe in alam ghaib sebab memang wujud, tapi jangan over sangat. sampai nak kaitkan orang meninggal dengan perkara tahyul.

3. nak berdakwah, kena ikhlas hati. jangan pikir makan, pikir pasal duit...


extra kenapa kuya tengok cerita ni :


neelofa : sweet sangat kuya tengok dia pakai tudung. ni pon google kuya carik yang tak too sexy.^.^



 ungku ismail aziz (UIA) ;  yaww, so sweet lah dia ni [ dalam cerita la ]


tapi yang paling penting, cerita ni dok ketengah pasal BLOGGER jugak!!. uia ni dia berdakwah thru belog, sapa kata belogger ni tak elok?? sapa kata???????..

7 comments:

solomolo said...

cite tu best...


terbaru :
http://solomolo.blogspot.com/2011/06/bila-hon-berbunyi-di-bali.html

kim heeruul said...

haha..yg gua dpt search gambar dia yg sexy..en.google mmg tak adil..

ila said...

tgk awal2 je..pastu kua.
x tau eding dye ape.

btw kelaka la yg diorang melahab smpy ttido2 tu..haha

kheeyu tohid said...

solomolo : betol2...comel jep

kim : haha, sebab dye taw lu laki, laki kan suka tgk yg sexy mexy ni.^.^

Anonymous said...

hi kuya,,kte pon tgk gak drama tu mlm td n suke gak tgk minah yg belakon cte tu,,p telepas plak nk tgk name dia last skali... nak tanye,,pe name heroin tu ek?

Anonymous said...

anony : name die neelofa dewi remaja

Rollo De Pelicula said...

neelofa cantik sangat bila bertudung
yups
suka drama tu
simple tapi mesej dia menarik

Review Drama Rombongan Cik Kiah Ke Sukan Komanwel