si cantek dan si kacak

heartbeat

15.6.10

ciri-ciri lelaki (guys xnak bace pon xpe)

sebentar tadi,semasa membuka mukabuku.saya berchatting sama kawan lama.F,cewah.*soe yunk,kena letak huruf awal name ko je.t bocor rahsie.dia bertanya pada saya,"lau kau ade bf,n member bf kau tanya dia,da ade gf,n bf kau jawab ntah,ape kau buat?"aish,satu persoalan yang agak susah.jap,sy tanya darl dulu.he~so,saya xtaw nak jawab ape sebab darl xpernah plak jawab ntah.nway,saya jawab la kat kawan saya,suh dia sepak bf dia 2.hampeh.supp0se lau dia da berani ajak anak dara org berchentan-chenton,dia kena berani gitau everyone yang tanya dia bahawa dia da punya seorang kekaseh!~ish,i dun like diz type of pe0ple la.kire lelaki xde komitmen.haila~so,saya pon terdetik la dalam ati nak cari jawapan jugak,*mana tau,darl tetiba buat hal.aish.babab dia.so,fer F,maybe ape yang saya tulis,err actually cari kat tempat laen, sebab takot salah bagi jawapan,n hope diz entry bole bagi jawapan kat kam0,n also kat semua gurl yang bace blog nie.pada kaum ADAM,sile jangan marah oke?.cume nak share sahaje.


>LELAKI TAKUT KOMITMEN

oke.si kekaseh F td ade dalam type lelaki ini.sebab dia xsure dengan ape yang dia buad.xmampu nak mengatakan dia da punya kekaseh.xkesahla dia baru je ke or da lame bercinta,dia anggap hubungan itu xserius or x ada hubungan langsung.maybe,hari ni dia akan cakap,i love u la tapi mungkin minggu depan nya,dia akan buat2 dia xpernah ucapkan ayat tersebut.biasanya lelaki macam ini utamakan kerjaya,lebih sosial.n ofk0s la banyak rakan2.so,kesimpulannya,jangan harap n percaye kat lelaki macam ni.sebab dia ni sebenarnya xbersedia lagi nak bercinta or ada hubungan yang lagi serius.kalau bf anda ada ciri2 diatas,sila hati2.


>LELAKI RASIONAL 
lelaki jenis nie biasanya seorang yang komited,n selalu serius.susah nak tengok lelaki macam ni buat lawak.*confirm xtengok RAJA LAWAK.he~beside,mereka akan pendam semua.tetapi,sebenarnya lelaki jenis ini seorang yang positif,dan bole diharap,so,bagi gurls kat luar sana,jangan risau kalau boy anda punya sikap yang sedemikian.sebab bagi mereka,keluarga adalah yang pertama.

>LELAKI KONSERVATIF

oke,lelaki jenis ni pulak biasanya sederhana orangnya,tetapi mereka suka memerintah.*beware,nampak je lelaki yang kaki perintah,mereka masuk kategori ni la.n lebih takut lagi,mereka ni ego dia tinggi macam KLCC.tapi,apa yang bestnya,mereka bijak mengatur perbelanjaan,*bertuah la sape2 yang boros 2.ada yang jadi consultant.ho~as a conclusion,lelaki dari jenis ni patut dipilih sebab mereka matang,n mampu jadi ketua yang baik.but mostly mereka akan cari pasangan yang bole beri ketenangan.kira bukan main pilih awek je mereka ni.haish~

>LELAKI HIPOKRIT 
nama pon hipokrit or talam dua belas muka.*sori,hiperbola.he~biasanya,mereka ni ego.n always jadi selfish.everything mesti pikir diri sendiri je.n mereka ni suke ambil kesempatan.so,BEWARE!xpayah la teruskan hubungan 2 kalau lelaki 2 ada ciri2 di atas.buat sakit hati.sebab dia suke menipu.


>LELAKI ANTI PEREMPUAN

ciri2 utama mereka.SUKA KRITIK PEREMPUAN.ape je yang perempuan buat.semua nak dikritiknya.mereka juga suka kumpul benda2.selalunya,mereka XSUKA KANAK2.and sangat2 la hati2 lau bf anda sebegini,sebab mereka cuma nak pergunakan perempuan untuk tujuan tertentu n akan cari perempuan yang bole taat dengan mereka.


>LELAKI PLAYBOY

xperlu dicakap.biasa nya lelaki macam ni seorang yang ada 'pakej'.senang nak buat perempuan tertarik.TOLONG jangan terpedaya.sebab mereka suka bermulut manis or a sweetalker person.sila jangan buat bf lelaki jenis ini.nanti merana


>LELAKI BERWAWASAN
biasanya pendiam n mereka selalu ada idea yang rasional n logik.PERFECTIONIST.bagi mereka everything mesti sempurna.mereka punya pandangan n cita2 serta impian untuk masa depan. lelaki yang wajar dicari untuk dibuat pasangan.even mereka biasanya mencari perempuan yang berdikari,tapi mereka bukan lelaki yang serahkan semua kepada mereka.mereka masih tahu tanggungjawab sendiri.


so,pandai2 buad pilihan.tepuk dada tanya diri.yang mana pilihan hati.

notakakisayayangcomel : maaf entry yang pjg.biasela lau sbb kaum adam.kena pjg2 entry nye.hoho~n 



6 comments:

YANNA said...

yang numb 6 tuh , numb 6 tuhh :,

kheeyu tohid said...
This comment has been removed by the author.
kheeyu tohid said...

hehehe.slh2 bg komen.ye,no 6 tu yg kena kjar.hahah~

YANNA said...

:-)

kheeyu tohid said...

huhu.so far.da ade da seseorang yg ciri2 sebegitu..tp kena doa la byk2..so doakan saya ea?^.^

yanna lyana said...

ye , sentiasa doakan :-)