si cantek dan si kacak

heartbeat

5.3.11

Saya Bangga Ada Ibu

salam.

alang-alang buat entry pasal family, terus nak masuk contest by cik KSP.

memang senang nak masuk contest ni, tapi nak menang memang payah. sebab ramai kot masuk...probability nak menang 1/100. [mentang-mentang budak math.aishh]


tu dia tuan penganjur. sama kan muka ngan mama dye? huhu. nak tahu rules contest, klik je picture tuh.
wajib letak gambar dengan ibu anda. kalau tak, bukan contest saya bangga ada ibu lah.
-
-
-
-
-
-
-
-

see. me and my mum. Pn Sakona Bt Sarimin. tengok mak buat muka comel. jeles sebab anak die selalu buat muka comel bila amek gambar [comel ker?], tapi mak memang comel.dun worry la mak.  nampak dah yang kami ni semua keturunan jawa. tengok pada nama lah. huhu. qiyu bangga jadi anak jawa. silap, dah lari tajuk. saya bangga ada mak. sebab mak is everything for me. miss u mak, ni yang buat diri nak naik flight sekarang balik klang ni. aishhh
-
-

bagi qiyu, mak adalah seorang ibu, kawan, kakak, guru. sebab tanpa mak, qiyu tak wujud kat muka bumi ni. tanpa mak, qiyu tak tahu apa itu ABC, apa itu alif ba ta. tanpa mak, qiyu tak paham apa itu kasih sayang. tanpa mak, qiyu tak lengkap sebagai manusia. tanpa mak jugak, qiyu jatuh tersembam. tanpa mak, qiyu hilang tulang belakang. tanpa mak, qiyu tak ada kekuatan dalam hidup. tanpa mak, siapalah perempuan bernama Siti Syazrinaquiah bt Mohd Tohid ini. [oke, pomot nama jap]. tanpa mak, im nothing. tanpa mak, im useless,hopeless,meaningless.

just a word to describe mum. lovely. i love my mum soo much. 

and lastly, 
qiyu bangga ada mak. qiyu salute mak. qiyu nak jadi macam mak. qiyu nak ada kesabaran macam mak. qiyu nak tabah macam mak. qiyu nak ada sifat macam mak.

tag :



notakakisayayangcomel : cik KSP, nak menang.huhuhu.bagi la kite menang eh ? [nampak cam desperate x]

4 comments:

~Kirin Selama Perak~ said...

tq join
menang atau kalah tu adat la.
tp kita mesti selalu bangga yang kita ada ibu.
:)

r-5 said...

tu la tgok muka pon dah tahu orang jowo ni~ hahaha. ibu adalah segala-segalanya buat kita di dunia ini. :)

HazHand said...

wah3!!! masuk gak kan.. nak masuk,tp,xde mse lak nk tulis..hohoho

anyway,syg mak tu elok2.. mak ppun masih mude kan..huhuhu


3rd last post ni!! KOMEN LA KAT SINI PULAK!! HAHAH grrr....

kheeyu tohid said...

huhu..mak dah umo 65 da..