si cantek dan si kacak

heartbeat

19.6.11

segmen | AYAH ,JASAMU ABADI DI HATI INI


okayy, salam semua. hari ni nak join lagi segmen abg ben. << klik gambar >>.hehe.

sempena hari bapa. kuya nak wish kat semua lelaki yang bergelar bapa, ayah. abah. baba, papa, daddy, walid. abi and apa sahaja panggilan untuk itu, SELAMAT HARI BAPA, HAPPY FATHER'S DAY.

kuya panggil ayah : abah. and sebagai the most youngest daughter among 7, of course semua orang akan cakap, kuya anak emas, anak kesayangan, nop. dalam family kuya, takde lah words tuh. semua sama je. abah layan sama. kalau ko jahat, nakal. abah pukul.kalau dengar cakap, abah okayy. sama je. family kuya ni, bukan family kaya raya. kami sederhana je. admit, abah pon bukan kerja bukan govern. abah kerja sendiri. dari kecik, tak payah lah nak berangan ada barbie wat so eva ke, teddy bear ke, tak macam budak-budak zaman sekarang, umor 7 tahun dah boleh pakai IPAD. kelass.abah besarkan kitorang just dengan bawak lori, ngan jual kuih muih. seriously. malu? takde lah.kuya bersyukur. siapa kata anak orang bawak lori tak boleh berjaya? along kuya dah  buktikan. even kami sederhana, along berjaya belajar kat University of Liverpool dalam microbiology.. bukan nak up up kan along. tapi nak cakap., kita susah tak bermakna kita tak boleh berjaya. cuma nak tak nak je.

masa sekolah rendah, abah ngan mak bukak kedai makan. sampai lah kuya sekolah menengah. alhamdulillah. kuya got straight A's for both of my UPSR and PMR. sambil bukak kedai makan abah start bawak teksi. masa cuti nak balik rumah, abah bawak teksi je amek kuya. shame? not at all, bangga sangat dengan abah. abah ngan mak dah tua. tapi sanggup kerja demi anak dia yang tinggal sorang ni. sampai sekarag, both of them dah pencen. tapi sebab kuya masih belajar, dorang sanggup kerja. lebih-lebih abah, abah cari penumpang sampai malam sampai pagi sengkang mata. kuya menangis.......sepatutnya kuya dah bagi kesenangan kat abah, mak..tapi..hurm..

abah sangat sangat garang. jangan lah nak buat hal, kalau taknak tangan naik muka. kuya? kuya anak yang nakal. memang pernah lah tangan ngan kaki abah naik. kuya admit. mengaku. tu salah kuya. abah buad camtu sebab abah taknak anak-anak abah jadi macam remaja zaman sekarang. nak nak kuya. kuya dari umur 13 belajar kat negeri orang sampai sekarang, so kuya tak kenal dah orang-orang kampung suma. memang mengucap. dorang sangat-sangat lah sosial. abah pernah cakap : " abah tak pandai, abah tak kaya, abah takde pape nak bagi kat kamu. abah tahu kamu pandai, kamu boleh fikir. nanti bila abah dah takde, sape nak jage kamu " . masa tuh, memang mengalir airmata. kuya buad abah menangis. berdosa sangat-sangat.

jadi pada abah : I LOVE YOU SO MUCH ABAH!, orang sayang sangat sangat abah. thanx sebab abah ngn mak dah besarkan orang, hantar orang sampai masuk u even orang tahu betapa susahnya mak ngn abah carik duit. terima kasih sangat-sangat, mintak maaf sangat-sangat sebab pernah buad salah.

notakakisayayangcomel : bukan niat nak aibkan apa suma. just nak share pengorbanan abah.

5 comments:

Lulu Caldina said...

lulu datang baca kisah kamu..

pRiNCe said...

prince dtg membaca kisah ayah awk..:)
selamat hari bapa...
lau prince nak bagi rm50 awk nak x?

http://www.prince91.com/2011/06/contest-anda-bagi-gambar-prince-bagi.html

Amni said...

sedih... memang mak ayah kamu sangat tabah kan orangnya.. takpe ayah garang.. semua untuk kebaikan sebenarnya kan... =)

syazrinakuya said...

thanx..^.^

BlosSom said...

berair kejap mata aku bace bapak ko ckp tu.hehe