si cantek dan si kacak

heartbeat

12.7.11

pasal budak UMT hina lagu Negaraku.opinion gua.

mood : got to go by najwa mahiaddin. hati panas, entry kena otai.

tadi siang, gua dapat wall post dari mummy gua. mummy su. bertulis begini :

wah. berita panas. gua ni dahla bukan kaki baca surat kabar. gua dengan sepantas jari gua search. perghhh, lagi nyirap. banyak dah blog cerita pasal kes ni.  Hantu betol. buat malu betul gua tak tahu pasal hal uni sendiri. dan kes ini telah dibincangkan di group kos gua, oleh mummy su. #budak ni memang internet bergerak.


hai, gua menyirap bandung betul bila ada hal yang memalukan uni gua ni. kalau dulu sapa ingat pasal kes sorang student uni gua kutuk uni, #gua tak amek port sangat yang tu, biasa la, baru je jadi senior. ni gua dah nak jadi super senior.so gua kena amek tahu. ni lagi parah beb. hina lagu negaraku. agak-agak la der. lu tak da lagu lain ke nak tukar lirik? buat lah macam NABIL ke tukar lirik lagu lazy song ke, macam SEPAH ke. ni tak, lagu NEGARAKU jugak lu nak spoilkan. pastu lu nak hina sultan pulak. haish, cabai mulut tuh nanti. errr, silap. cabai jari tuh nanti kang. malas gua nak panaskan hati lah, baca sendiri pa dia tulis.

credit gambar ni kat KEMAHKEMIM

haa, terang terang nama budak tuh mohd farizal. #gua x kenal sapa. luorang tengok jelah apa dia tulis.memang pfttttttttttt. #maaf, mak gua tak ajar gua mencarut. gua pon pe lagi, search nama mamat ni kat mukabuku. nak tau apa gua dapat? ceis. dia dah private page dia. kempunan gua nak tengok. tapi sebab gua ni nak sangat kenal sapa jejaka 'baik' ni, gua gigih add dia.


nak tahu cerita apa pasal budak ni, sila pergi sini, sini,dan berita dari BERNAMA. sebenarnya banyak lagi tempat lu bole carik pasal cerita ni
gua bukan nak cerita pasal apa dia dah buat, tapi sebagai pelajar uni ni, gua dengan memember kos gua ada buat beberapa kesimpulan :

budak ni hensem bukan pelajar UMT. sebab? 
  1. UMT baru je dikenali sebagai UMT pada tahun 2007. sebelum tuh KUSTEM. 
  2. tengok friends dia. baru 45 orang. slalu budak u ni, konpom member ramai. biasalah, budak kos lagi, budak kos lain, budak kelab dan lecturer. tuh tak masuk lagi kawan lama-lama. gila ke takde member. 
  3. dah stalk frenlist dia. TIADA pelajar UMT. eh, kau ni dulu ulat buku ke takde kawan kat uni? eh, nawok gila la mung.
  4. dan banyak lagilah.
  5. kitorang rasa budak ni kempunan nak masuk UMT kot.biasalah, boleh lepak tepi pantai setiap masa.
senang cerita, gua dengan memember gua bagi opinion yang 'mohd farizal' ni fake. tolong lah, lau nak carik uni, carik lah uni yang gempak-gempak. ni lu nak gak carik uni gua yang aman damai comel lote ni. aish, popular tahu x?

p/s : pihak UMT masih mengkaji perihal 'mohd farizal' ni.
p/s/s : ni hanyalah pendapat gua.

notakakisayayangcomel : lu tahu tak, selama ni gua belajar kat sana, xde orang tahu pon UMT tuh katmana. siap ada tanya, wujud ke? aman tahu tak belajar kat sana. ni lu buat hal, popular tahu tak. semua orang tahu uni gua. =.='. ni gua emo.

16 comments:

kotak bulat said...

takut gmbr tu pun bukan gmbr dia..

syazrinakuya said...

tulah, tapi pesai pa lah dia nk hina lagu..benda lain xbole buat ke

kim heeruul said...

budak tu mcm kene fake je..
if kene fake,kesian dia...

syazrinakuya said...

taw xpe

sembil9n said...

bodoh budak tu.... lagu tu bukan BN yg tentukan ...nak marah sgt ngn BN = UMNO smpai caci lagu kbgsaan... tu ko xnk lagu kbgsaan tu..ko tulis la lagu baru...request kat parlimen..... ape daa... < ----ucapan utk budak itu...


....by the way...doodle tu wt lah sndri..hehehe~ pstu...yg anda kate lirik tu..bukan lirik tpi tu sabda Rasullullah kalau tak silap :)

syazrinakuya said...

err..huhu. sabar2..jgn emo.
ala, buat doodle xlawa, sembil9n buat lawa..nak nak..
ye ke..okay2, thanx gitaw

syazrinakuya said...

jap, lirik yg mana eh sembil9n?

Afiq Sahidi said...

sangat awesome entry anda. kurang bijak punya "mohd farizal". hahah

syazrinakuya said...

afiq ; he, opinion sendiri..n yg lain2..ni puji ke perli ni?

Anonymous said...

auw2..naseb baik i xde blog.hahaha :D
ini bdk saje cari nahas!!! pape berute hangit akan ku hebahkan c[t ye :PP

Anonymous said...

haha.naseb baik i xde blog u.kih3..
mmg nahas la dak 2 saje cri pasal kn.
nnt ade berita hangit lg sy post kt wall ye :DD

Nadhirah-chan said...

abang saya student UMT , huhu . melampau ah gi tukar2 lirik plak , tau la dia tu tak pandai cipta lagu kan lalala ~

syazrinakuya said...

mummy : u post kt wall, i tlg pos kt sini yep..hahaha

syazrinakuya said...

nadhirah-chan : abg blaja UMT?sape2?hehehe

idea semulajadi said...

hoho~
bez baca ayt anda~
mungkin tol jugak dia bukan dak UMT.
btw, saya pun dak UMT, jln2 ushar blogger UMT~

syazrinakuya said...

tehee,,,xdela..ayat biase2 jep..
thanx baca ^.6