si cantek dan si kacak

heartbeat

24.2.11

ce cube ce cube.

mood : bersiar-siar tengok blog-blog yg lagi superb dari blog qiyu.

tiba-tiba terhenti kat satu blog, enchek henry punya. fuh, go thru sampai ke post yang first skali. suke bace. sebab simple. then, suke baca satu entry ni,

camne nak tahu laptop kite tu jantan or betina. haha ~ serius hebat lah manusia sekarang boleh buat barangan berjantina

cara dia nak tahu laptop kita jantina apa :
 1)buka notepad, sudah?
 2) taip CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I Love YOU"
 3)save nama i love u.vbs
 4)save kat tempat yang senang, cth : dekstop
 5)click la icon tu then dengar!

jantina laptop qiyu merupakan sebijik betina. T_T patutlah kalau qiyu guna macam nak tak nak je. tapi kalau laki yang guna..fuhh, berfungsi abes. haha.

credit banyak kepada : enchek ensem henry zackery ^.^


notakakisayayangcomel : nak letak nama dia cek joyah de sanza la.haha ~ mix la kata kan.

4 comments:

MiSs F.A said...

da penah try..my laptop is female :D

kheeyu tohid said...

tula...np eh dpt female..nt jd les lak.huhu

hafiz hafizol said...

betoi ka nie??? nak cube gak la.... hehe

kheeyu tohid said...

huhu..betol..smlm da dgr..seriau semacam dgr sore pempuan ckp i lap u..haha