si cantek dan si kacak

heartbeat

30.3.11

perasan machotoughkuat

er.cane nak stat eh. ha. sekarang tengah HOTTsetap ganu banjir. and opkos lah uni qiyu pon banjir same. pada tarikh 24/3/2011 bertempat di hadapan PKP aka HEPA baru sehingga ke mana ntah, banjir setinggi pinggang melanda-landa.er, ape yg aku merepek ni.
tapi bukan pasal banjir qiyu nak cerita tu next entry. bahan bukti masih ada pada tangan orang lain.

ini cerita dua hari selepas banjir. cerita yang buat qiyu sedar qiyu tak setaff mane.=.='

bertempat : court baru
tarikh : 26/3/2011
waktu : pagi selepas matahari terbit *oknitipu.
acara : festival sukan antara fakulti dan kolej kediaman <>

saat mata ni terspot flyers,er flyers kot pasal ada game basketball, hati membara dan meronta menagih diri untuk bermain semula permainan tersebut walau tahu kaki tak mampu menerima. aish, tapi kalau dasar memang degil kepala batu bertangkup, apa aku pedulik.ha, maka disaat masa tinggal sehari gagahkan diri jugak cari teammate. tapi susah sebab tak ramai nak main bendealah ni. susah katenya. elooow, tahu tak basketball boleh releasekan tension? lepaskan geram kat bola dan backboard lagi bagus dari lepaskan pada orang lain. then jumpa. tapi apsal semua budak mathcomp? hajat nak tarik budak mathkew tapi sayang mr gobi batalkan kelas pagi sebelum nya so tak berkesempatan nak jumpa budak mathkew. enough with the story how i find the teammate. sebab nanti dia melarat sampai masuk cerita qiyu skodeng abang comel hantu kak limah nanti. weeeeeeeeeeee*gatal.

nama team : CoMes pada asalnya tetapi ditukar kepada Runge-Kutta. < sebab excited baru belajar pasal bendealah tuh>




nama teammate : me ofcoz, ainee, chen, tasya, echa, dayah, yana and paling penting pengurus pasukan :: hageerah sayang ^.^

tarikh berlatih : sekali diwaktu petang tuh pon tak ramai hadir n kongsi court dengan budak bola baling ensemmacho sebab kesian dorang takde tempat nak berlatih dan sekali diwaktu malam dikala hujan tengah menangis dengan teruknya. ha, malam tuh la kejadian HOTTsetap tuh berlaku.
*jari behave jangan cerita lagi.

jadual perlawanan : tiga kali lawan. lawan team FASM, FMSM dan FPE, ofcoz kami wakil FST. tapi.sayang. kalah penuh dignity dengan mereka sebab dua dari team tuh team uni. tak adil.haha. satu lagi team, homangaih, penyebab kepada gambar di bawah.=.=' jangan tanya berapa markah. tak sanggup.

sedikit ulasan dari coach team Runge-Kutta merangkap diri sendiri yang perasan hebaddddddd :

first game : game shock for my teammate. they were beginner. their first and the veeeeeeeeeeerrrrrrry first game. frustated? a lil bit. coz i was being sexual harrasment! kena peluk sepanjang masa. demit. my teammate? dorang so gorgeous sebab boleh terima kelakuan ganas opponent.

second game ; jadi semakin baik, teammate dah faham cara bermain. tapi sayang. yang ni keganasan melampaui batas. di saat ini, kaki terpaksa menjadi korban nafsu serakah pihak lawan. gila ke apa, paham tak kawan-kawan qiyu ni BEGINNER, lawan macam da pro. pro macam michael jordan pon tak main macam dorang. memang teammate ade yang cedera, rasa bersalah ajak main semakin menerjah hati.

last game : yang ni memang unexpected. ingat dah habis, sebab dah ngaku kalah. tapi ada lagi. terus all out time ni.tak ingat sakit dah. finally, three pointer from me. game ni memang main-main je. siap boleh menari dalam court lagi.^.^, tapi apakan daya, memang kaki tak mampu nak teruskan. but my teammate,they were dem superb! salut them all.




kesan dari game : seperti yang tertakluk dalam gambar di atas. =.=' dapat balutan di KEDUA belah kaki. ainee, injured jari manis and toe dia. lebam-lebam. yang lain, kepenatan tahap dewa. i think.

tapi, memang game ini unforgettable punya memori. i was PROUD with my teammate. so PROUD with them and also our MANAGER for giving fully support and cooperation before, during and after the game. but the most important thing, my heart was crying when i see they were really care about me. LOVE them. <3 them.  frankly said im sorry coz termarah korang time dalam court. i can be really serious when it comes to game.especially basketball games =.='

another story about this game : cik tasya ^.^


notakakisayayangcomel : meraikan hari retirement dari mana-mana tournament basketball < buat masa sekarang> qiyu makan sushi, crepe, bagnate, yong tau fu dekat karnival bahasa selepas pulang dari PKP.=.='

5 comments:

forever love said...

haha.. ingat netball. rupanya basketbal.. hihhihi...

pernah gak main basketball.. tapi masa PJ jela.. hihihi

kheeyu tohid said...

ngeeee~bola jaring da 5 taun tak main kak

Ez0Lleee said...

heee...semangat sukan tinggi lee kheeyu..kalo ad sepuluh org lg mcm kheeyu..michael jordan pon xleh cri mkn..pemain china yg tinggi pon leh jd pendek..solute u laaa....hahaha...kaki pe kaba???

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

LAYAN..JENUH GUA NAKCARIK MANA RUANG KOMEN BLOG INI..KASI BESAR SIKIT TANG KOMEN TU ADEK YEK

kheeyu tohid said...

Ez0Lleee : kaki? mcm tu jela...haha, dye da lame tak main jd cenggitu tuh ^.^

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : tak tahu cane nak besar kan...=.='