si cantek dan si kacak

heartbeat

28.5.11

Tanya Fahmi: Buli, Buli Dan Buli!!!!


okayy, sebab q takde idea nak mentulis sini, q nak join segmen. segmen ini dibawa khas oleh tuan penganjur :


p kelik gambar kalau nak pergi belog dia.

soalan dia pasal BULI.


-Apa yang anda faham dengan perkataan buli?


 -buli eh, buli tu satu kegiatan yang tidak sihat yang dilakukan oleh golongan remaja kebanyakkannya rasa diri tu hebat dan kuat padahal sebenarnya mereka ini golongan paranoid. kurang dapat perhatian. dengan ,membuli, nama mereka jadi sebutan ramai. jadi fofuler la senang, *fuhh ayat nak skema.


-Anda ada pengalaman dibuli ataupun membuli? Kongsikan..

-pengalaman dibuli? biasalah, budak asrama, setakat taim orientasi kena ragging dengan seniorita, perkara biasa.
 tak fikir tuh buli pon actually, sebab tu satu fasa untuk jadi tough, tegar dengan kehidupan asrama. significance dia, q sampai sekarang tabah jalani kehidupan berasrama selama hampir 8 tahun. bila, jadi senior, kami peraktik kan apa yangs enior dulu buat, sebab dengan cara tu je junior mampu hormat senior, tapi apa yang kami buat sebaliknya dikatakan kegiatan PEMBULIAN.sungguh tak adil, marah sikit terus report kat mak ayah, tak remaja betol kanak-kanan zaman sekarang.*skema dan pjg lebar lagi jawapan q. ^.^  


-Kalau anda dibuli disekolah, apa anda akan lakukan?

sebab kan q tak pernah rasa diri dibuli, dan soalan ni bertanya kalau : erm, macam biasa, report guru, pihak yang berkenaan..takkan nak serang balik...HAHA.





-Hayati situasi ini...Anda seorang yang sangat nakal dan pada suatu hari senior anda telah pukul anda untuk memberi pengajaran. Apakah tindakan anda? Mengadu kepada ibu bapa dan serang sekolah atau terima ia sebagai satu pengajaran?

depends, kalau q setakat ludah kat megi yang senior tu suruh buat, then senior tuh belasah q macam q curik balak dia, memang la..lu langsi lu mati la wa kerjakan.


-Hayati situasi ini...Anda mempunyai seorang anak yang sangat nakal dan perangai macam tutt..Tiba-tiba suatu hari dia mengadu ada senior pukul dia. Apa yang akan anda lakukan sebagai seorang ibu ataupun ayah??

erm, siasat dulu...betul tak.kadang-kadang bukan boleh percaya anak nui. macam mak ayah q, dorang takkan percaya bulat-bulat kalau q mengadu kena buli.KALAU q cakap, sebab so far tak pernah mengadu.



-Apa pengajaran anda dapat dari segmen ini?

BULI itu tidak sihat. katakan tak nak pada kaki buli ^.^





5) Tag 2 orang kawan anda yang rasa-rasa mereka itu mangsa buli ataupun kaki buli.


mereka kaki buli q,hehe : faizal harnis & hafiz hafizol *gurau aja


SIAP JAWAB SOALAN ^.^.pihak penganjur. berpuas hati tak dengan jawapan q?hehe


6)Letak link entry anda ke ruangan komen entry ini.

4 comments:

yad'z said...

huhu... jawapan yang bagusss.. eheh

kheeyu tohid said...

hehe yad'z. rindu nak jawab soklan bm spm.HEHEHE.taim spm tak buat leklok..

hafiz hafizol said...

amboi.. HH kaki buli ae?? kah3.. baru taw ka?? bahahhahahahahaha...

kheeyu tohid said...

HH :hehehe, ala..saje je...