si cantek dan si kacak

heartbeat

21.7.11

berharap dan masih berharap

semalaman berdiam dibawah timbunan bantal dan tilam kat bilik, dengan mata yang membengkak.
memikirkan apa yang sebenarnya hati ni nak.
dah dapat yang baik, kau tinggalkan.
dapat yang jahat, kau ditinggalkan.
alahai hati, kenapa kompleks sangat nak paham?

hati pon cakap : aku tak sekompleks kau. nak lelaki yang ensem romantik yang sanggup beli bunga dan buat pembaziran duit. padahal duit tuh boleh buat simpan untuk masa depan.
cukuplah seorang lelaki yang paham siapa kau sebenarnya, yang tahu dan kenal semua jerangkung kau. dan aku tahu kau sebenarnya nak lelaki yang boleh ber aku kau, yang boleh layan perangai gila kau, yang boleh share all his story macam kau member dia. yang kau harapkan dia mampu jadi imam dan ketua keluarga, yang hormat ibu bapa. itu yang kau nak.

cukup buat aku terdiam.



aminnn

3 comments:

yad'z said...

all the things that u hope will come to you one day.. ok... la tahzan.. =)

Nurul Ainee said...

macam awek ko la kan. aku kau ape.ngeh3. ;D

syazrinakuya said...

yad'z : will do,insyaAllah.^.^

ainee ; haha. nak kena marah ngn awek dia?