si cantek dan si kacak

heartbeat

7.7.11

terapi putus cinta.

puasa membuat hati teruja memasak. bukan kah memasak tu merupakan satu terapi? serious kuya cakap, memasak boleh buat anda happy. tak percaya? cuab pergi dapur then masaklah apa sahaja yang anda boleh masak tak kira telur mata kerbau atau nasi tapi jangan lah jerang air je confirm lah tak hilang rasa sakit tuh.

selain tuh, kalau nak ilang rasa putus cinta frust menonggeng tuh, cuba anda jalan sorang-sorang kat shopping mall then buat window shopping. HAAA, bagi yang perempuan, kuya tahu memang da confirm sangat shopping tuh satu terapi. 5 6 jam pon takkan terasa. kalau kuya, dua jam dah angkat bendera putih. tak laratt nokk.

kat shopping mall tuh., sila buat terapi makan. YES. makan mampu hilang kan kesedihan. tak caya try buat. kuya buat hari selasa aritu. memang terbaikkk. last-last, pening kepala sebab panas sangat. =.='

takpon, tidor jep. kalau nak nangis, sila nangis puas-puas then tidor. yang ni kuya selalu buat.bertahan?? bertahan untuk hari tu je la. esok nya kalau teringat jade, nangis lagi.*i admit i lemah taim tuh,

but the best thing yang selalu kuya buat lately ni, online, tengok gelagat rerakan di SB, then BW blog yang menarik. mampu hilangkan kesedihan itu, serious. then berkenalan dengan beberapa kawan baru. dorang best. sangat sangat.

tapi yang penting, minta pada Allah, doa padaNya agar kesedihan itu hilang. sesungguhnya hanya pada Allah tempat kita mengadu.

" Ya Allah, jika benar dia adalah jodohku, kau dekatkanlah hatiku dengan hatinya, tetapi, jika dia bukan jodohku, kau jauhkan hati ku dengan hatinya dan kau bantulah aku melupakan dirinya, kerana sesungguhnya hanya Kau tempat ku mengadu . Aminn "

notakakisayayangcomel : sesungguhnya putus cinta mengajar kita cinta itu tak bermakna kita memiliki.

7 comments:

zaty faisol said...

"sesungguhnya putus cinta mengajar kita cinta itu tak bermakna kita memiliki."

suke statement tu :)

Rafidah Farhana said...

Blogging juga boleh !
Hahaha, dah makin lupa pada orang yg saya suka wlaupn kdg2 teringat gak :')

syazrinakuya said...

zaty faisol : err, hehe,thanx.,tu dapat dari pengalaman.

rafidah farhana : yes, betul betul betul ^.^

papamaricano said...

hahahaha...gmuk la cmtu..hahaa..tp nice entri

syazrinakuya said...

papamaricano : hehe, memang da gemok pong

✖nedd✖ said...

saya tak bley masak time sedih nanti makanan tak sedap. pastu kalau sedih tak lalu nak makan. shopping tu maybe berkesan. i love shopping huhuu~~~

syazrinakuya said...

hehehe...ni just ape yg kuya buat bila depressed.tapi selalunya tidor je.