si cantek dan si kacak

heartbeat

28.1.12

sang lama meruntun jiwa

salam

gua tahu dah lama gua tak menulis. bukan apa, gua xde idea. biasalah, gua bab kira kira emangnya laju, tapi enggak bisa diprosesis otaknya bila disuruh menulis. nak nak gua dalam mood bercinta dan dicinta di rumah dengan bonda dan ayahanda tercinta. see, bercinta, dicinta dan tercinta. gamaknya gua ni sedang dilamun asmara.

Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Memberi cinta untukmu sepenuh hati

Ia akan menyesal suatu hari nanti

Apabila ia mengetahui
Kekasihmu ini ingin kembali

Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
Walau beribu bisik pujuknya merayu
Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
Sejak ia mengetahui
Kekasihmu itu selalu membuat kau bersedih



konpom korang tahu ni lagu apa. kalau tak tahu lu bukan lahir tahun 90an lah. *takdekenamengena* . ni lagu AXL'S. memang tangkap leleh gua karok lagu ni kat bilik sorang-sorang sambil joget lambak. lirik the rest carik sendiri. bila gua mendalami lirik dia ni. nampak macam si kekasih lama tu agak gersang nak kat bekas awek dia. bagi gua lah kan. 
*** 
terpanjang pulak pendahuluan gua. motif gua bagi lirik lagu ni? kenapa tak lagu joget lambak? sebab gua nak cerita satu masalah. masalah gua. gua bermasalah. ishh, lu tahu tak kalau dalam drama swasta kalau si awek tu dalam dilema nak pilih antara dua jejaka? takpon, si awek tu da ada balak, tetiba balak lama datang macam nothings happen. ADA? gua ni, bukan macam bella nak direbutkan si edward or jacob. tak, gua tak macam tu. sapa yang kenal gua, tahu gua ni hanyalah insan biasa yang selekeh macam budak standard 1 gamaknya. dengan tudung herot berot. baju gelebeh sane sini. muka comot hitam. sapa nak? *gila hiperbola*

sumber

alkisahnya, gua dah ada dia. tetapi yang lama datang balik kat gua. potong stimm. dahla gua punya susah nak lupa sang lama. sambil tertonggeng tonggeng gua dibuatnya. hilang macho gua. cuba bagi advice sikit kat hati gua yang degil nak sayang dua-dua ni? gua rasa nak lempang lelaju je hati gua ni. memandai nak belah dua. cuba lahh fix kat satu hati je? tamak gila.

gua sayang dia. tapi bila sang lama datang, gua rasa. " boleh belahlah dia ni. sang lama lagi gua sayang", sampai camtu impak sang lama. ptuihh. hati gua tak kebal. walaupun dia kata hati gua hati batu, batu pon boleh melekuk kalau air menitis atas dia selalu bhaii. sekarang ni pon gua sambil taip entry ni sambil balas mesej sang lama. betapa gua mencurangi dia. gua rasa dah jadi macam elena cerita vampire diaries tuh. kalau luorang tengok lah kan. sayang gila kat stefan tapi tetiba sayang damon. macam tulah perasaan gua.

sumber
gua pon rasa macam nak hentak hentak je hati gua ni. dah la, gua nak stop. tapi , gua mintak lu try bagi advice kat hati gua ni. degil yang amat.


till then,
dari gua yang punya dua cinta.





4 comments:

Aesya Zealous said...

tinggalkan dua2...hahahahha

(jgn dgr dari yg selalu failed bab2 gini..aku lettew..hak3)

"thecoolnoob" said...

hye2. ada tvd s3ep13 x?? kalau ada do inform me :)) thx

Nurul Ainee said...

meh sini aku nak lempang lelaju. haish budak2 zaman sekarang.haha. jadi cam aku eh.hati batu. kuikuikui` ^_^

messyboo said...

kesian la pulak aku baca blog post kau ni.

kesian

kesian

kesian

sudahlah kuya oi, kalau yang lama tu sayang, dia x tinggal dulu. jangan cepat lemah. fikir elok-elok. kau kuat.