si cantek dan si kacak

heartbeat

21.2.11

u ni selebet lah

hari ni nak buat entry up diri sendiri.

umo tahun ni da puluhan.bukan tahun ni je, dari tahun lepas sebenarnya. terasa macam semalam sambut sweet 17. perasan muda betul. tapi sebab apa qiyu kate masih muda? sebab aritu pergi kedai kat mall ade chinese tu tanya  " u budak sekolah lagi ke? ". time tu punya lah perasan sampai kembang hidung padahal tak sedar ntah-ntah cina tu perli ko.haha.

tapi kan, kadang-kadang lah kan..bukan selalu and memang jarang-jarang lah orang kata qiyu ni tak umor puluhan. kira awet muda la. faktor utama mereka mengutuk berkata demikian adalah kerana *skema ayat :

1 ) pendek dan katik.
- haha, ni mmg terbukti la kan. dengan berbekal kan ketinggian 1.59 m, jangan katakan model, nak jadi makgad model pon qiyu rasa tak dapat. nak buat macam mana...dah genetik..

2) tak tepek-tepek muka
- ni lagi lah satu. memang kalau pegi kuliah or keluar mana-mana, qiyu just apply bedak and lipbalm. kalau rajin, conteng sket mata dengan eyeliner.kalau rajin....tapi memang, kalau nak bermekap bagai ni.sorry too say la nyah, mak tak layan. ase cam kena cat muka ni. faktor terbesar [maybe] qiyu dikatakan budak sekolah. lagipun susah kalau nak solat..alhamdulillah~anak sapa lah ni. ^.^



3) appearance
- jeans and t-shirt.tudung pun yang bawal bese-bese je.main selimpang cenggitu. beg plak yang selalu budak-budak sekolah pakai pegi sekolah. selalu pakai flip je.kalau rajin...kasut yang tutup-tutup gitu. fuhh, memang selebet habis. tapi, nak buat gane weiii, tuh je la yang selesa. koman koman pakai baju kurung. nak pakai blaus then heels tinggi-tinggi? alamat qiyu masuk sepital lah.


sampaikan skandel kesayangan, si su pon cakap, " awk ni umor da 21 taw, tp pangai...macam 12 " tehee.sebab qiyu kunci dia dekat pagar jangan bagi masuk masa kat mekdi bandor. dah tu kalau keluar bandor, qiyu mintak macam-macam. letih si su nak layan. aritu g batu buruk nampak layang-layang, merengek kat su suh belikan. nampak cotton candy, suh belikan. macam-macam lagilah. tak terlayan su. padahal beza umor staun je tuh. jalan ngan su macam jalan dengan akak *memang akak pon.  mungkin sebab tu jugak lah tiada orang nak saya kot. hu T_T. 

di sini saya sertakan mereka yang seumor dengan saya tapi lagi vogue and matured. 

*diana danielle - tak sebaya tapi lagi howt + matured. fuh fuh jeles-jeles  

*hanis zalikha - yg ni konpom semua kenal. sebaya kot. tapi tengok beza ngan qiyu. T___T

*shila - yang ni pon sebaya.[rasanya] tapi kalau diri sebelah.fuhh macam langit dan bumi.

kedit gambar : pakcik google sayang.lebiu! *tetibe

penat lak perah otak pikir kenapa orang cakap qiyu budak sekolah. tapi nak buat cane. diz is me. the real me.   
kalau tak kenal qiyu, maybe orang cakap qiyu ni buat-buat tapi, qiyu memang camni. kan kan su? hu. belum sampai seru kata orang nak jadi matured. kadang-kadang jeles tengok orang matured tapi hati kata sayang woo nak tinggalkan alam kanan-kanak ni.

notakakisayayangcomel : susah nak buat orang percaya kat kita. T_T.




2 comments:

MiSs F.A said...

bdk2 skrg ramai muka matured tp umur muda lg..hehe

kheeyu tohid said...

tu lah..dunia da terbalik