si cantek dan si kacak

heartbeat

1.5.11

bukan semua mengejar cinta palsu

salam pembuka bicara.


lama dah rasa tak menulis, menaip dan merapu kat blog kesayangan. seriously kerinduan. si joyah pon dah naek bosan mengadap muka q yang tak semenggah sebab kebosanan tak boleh nak online so bantai tengok cerita sampai lebam-lebam mata dan jadi musang. =.='. kesian joyah. tak sampai sejam off q on balik sebab bosan. tak sedar diri ada lagi dua paper nak dijawab. ooooh OPERATIONAL RESEARCH and FRENCH. voila!. c'est tres superbe. seriously, got heavy headache for the last paper, REAL ANALYSIS. seriously, can't answer single questions for dat paper. =.=' and now, for the two last paper..pft....don't know what to say bout these subjects.

ekeceli nak crita benda lain ni. ^^. aish, melencong pulak. tulah,. gian sangat nak merapu hak sini.

duh. got some conversation with my lovely gula hati recently. weeet weeeeeeet. siapa? belum sampai seru kot nak cerita lelebih pasal beliau. cukup lah q kata beliau teman rapat q masa ni.one of the thing yang kitorang cerita is pasal darjat. pasal pangkat, pasal harta. q pelik lah, kenapa mesti ada pemikiran yang all girls in diz world pilih harta dan pangkat sebagai ukuran nak cari hubby? eloo, duh. bukan semua okayyy. kalau betul semua girl camtu, konpom guys yang miskin gila babeng outhere takkan ada pasangan. yang keja sebagai tukang sapu sampah takde wife, takde anak. pftttt. serious annoying gila dengan orang yang pemikiran macam tuh,

btw, q adala mintak pendapat memember sana sini, yelah. lain orang lain pandangan. and u know what? depa suma langsung tak kesah la kalau depa nanti one day dapat hubby yang tak setaraf pendidikan dengan dorang. sebab tak semestinya, kau takde degree, takde master tak boleh nak hidup. tak boleh nak kerja. sometimes, orang yang level education dia rendah pon lagi success hidup dari yang ada master or sowateva. then, tak semestinya bergaji besar, berkereta ferarri or berbanglo 5 tingkat mampu membeli sebuah kebahagiaan dan kasih sayang dalam hidup. mungkin cinta boleh dibeli dengan wang ringgit, but trust me. dat kind of love wouldnot give you happiness for the rest of ur life. really. and just TRUST me.

    sweet ^_^. macamm nak kawen je skarang. mama, carikkan calon untuk q !!

ada satu cerita nak kongsi. bout satu pasangan hubby n wife. si hubby ni cuma lepasan spm. and si wife ada lah dip kalau q tak silap. dorang kawen dah lama, bout 6 tahun jugak lah. tapi alhamdulillah still bahagia, disebabkan si wife ni gaji beliau besar, pada mulanya si hubby selalu sedih. terasa hati..yelah, beliau gaji sikit.. kerja pon, bukan keja govern. setakat jadi kuli je..tapi, si wife tak pernah nak ungkit pasal tuh. siap kata ' my money also urs , because im ur wife '..and sejak tuh, si hubby sangat-sangat bekerja keras sebab taknak buat diri rasa useless just because ada spm je..see. tak semua perempuan, wanita dalam dunia ni mengejar kekayaan, harta... dan jangan disebabkan itu, para lelaki..kamu memutuskan sesuatu perhubungan itu. cubalah berfikir panjang dan JANGAN memblind pig dalam membuat keputusan. ^^


 
WANITA, jangan lah mencari pasangan hanya melihat pada rupa, harta dan pangkat. tapi lihat lah pada agama, iman, kualiti yang ada pada pasangan, yang mampu membawa anda ke jalan yang diredhai Allah, yang mampu menasihati anda di saat anda terlalai,yang mampu menjadi imam, ketua keluarga bagi anda dan keluarga anda nanti. pilih lah mereka yang menyayangi anda seadanya. yang mampu menerima buruk dan baik anda sebaiknya.
gambar sekadar hiasan =.='

LELAKI, carilah pasangan anda mengikut ukuran yang empat : agamanya, keturunannya, akhlaknya, dan juga rupanya. jangan kau mencari hanya pada rupa, dan fizikal nya. kerana setelah kau melafazkan lafaz aku terima nikahnya, kau punya tanggungjawab yang besar terhadap beliau. jika beliau tak sempurna, kau bimbing lah dia dan jangan lah kau mengizinkan dia menjadi lebih teruk dari sebelumnya. jangan pula nanti, setelah kau memilih dia, dan kau sudah berumahtangga, kau mengabaikan ibu kau dan melebihkan dia. kerana sesungguhnya, syurga kau masih dibawah telapak kaki ibumu.. jadi, fikirlah sebaiknya keran Allah mengurniakan kau 9 akal.....
semoga Allah pertemukan q dengan seseorang yang boleh bimbing q kejalan Allah. aminnnnn

as usual : gambar dari GOOGLE ^.^

notakakisayayangcomel : errrr, entry tak ade arah tujuan maybe. sorry...got the guts to write but seem didnt have the idea,,,

3 comments:

r-5 said...

ish qeeyu ni gatal giloz! haha. nak kawen? mane bleh orangarikkan. huhu

forever love said...

huaaaa... panjang nya

kheeyu tohid said...

r-5 : teheeeee..er,,skali skale...takpe kan?

atiq : ala,,,,panjang sgt ke..