si cantek dan si kacak

heartbeat

10.5.11

the very first

tajuk tak boleh belah nak omputeh je, mentang mentang tok nenek kau orang perancis mix england, speaking nak berhabuk padahal tak sedar diri asal pulau jawa sana and pure javanese, puhlissssss la.

sejak dapat dapat balik bb dengan bagi alasan nak kena buat report peraktikal kat ma, laju je jari nak menaip hatta takdak idea sekalipon sebab tangan gatal macam ulat bulu naik daun, eh, naik daun kan? takkan naik streamroll lak.*ceit apa kau merepek ni.

nak dipendekkan cerita sebab mata dah dok iyer-iyer suruh tidur sebab dah tak sabar nak pergi KDRMS esok nak tengok pakcik abang kastam yang tak ensem tapi cukup sejuk mata memandang sebab memang kat tempat tuh ada ekon, cek nak habaq mai la kat angpa semua apa jadi kat ceq masuk lapoq diri kat KDRMS ni .* ang ni pasai pa melalut cakap loghat kedah ni.peliss back to basic.

tempat latihan industri, serius gempak. HAHA. bodek no 1

masuk-masuk ke bangunan uh kan, perghh.. alot of abang ensem and akak chantek *bodek no 2. tak kurang hebat nya pakcik and makcik yang vogue gitu. sebab mereka ada kursus, tuh yang  ramai tak hengat tuh. bangunan ada lapan tingkat. pergi tanya kat pegawai situ :

" tuan, mana eh nak lapor diri?"
" oh adik kena pergi tingkat tujuh ni " 

okayy, dengan muka innocent pergilah tingkat tujuh, hati dah debar sakan kan. tanya orang kat tingkat tujuh :

"tuan, mana tempat saya boleh lapor diri?"
"eh, adik kena pergi tingkat satu ni"

sudah. nasib baik ada lif, kalau tangga macam hostel, konpom aku taknak pergi dah esok.HAHA. turun tingkat satu, tanya lagi

"tuan, unit ni mana? saya nak lapor diri ni"
"adek pergi tingkat lima eh?"

apa lagi, dah start pening. dorang ni tahu tak q ni budak praktikal? rupanya, dorang ingat q pegawai baru nak  masuk..haliaaaa..eh haila, sampai tingkat lima, ada jumpa sorang pegawai ni, dia lagi la terkejut. dia kata memang tingkat satu. tapi dia hold dulu sebab nak q masuk unit dia. tapi last-last, unit latihan amek q, heeeeee.maaf ye puan. nanti saya mintak unit latihan bagi saya pergi unit puan.*bajet hot gila la tuh

pastu, pergi jumpa tuan penyelia. wa cakap sama lu, sempoi gilaaaa. *bodek no 3.memang sepoting habes lah. q pon, waw.. tak sia-sia aku mintak sini la. dia bagi taklimat semua,bagi q bilik, pastu akk tuh ajak makan, pergi beli makanan, makan, borak-borak ngan akk tuh. lepak bilik, bos pulak ajak makan.makan lagi. pastu lepak bilik lagi, main game, godek sana sini. tengahhari makan lagi. pastu baru belajara macam-macam. btw, pegawai semua memang superb lah. tak sombong sebab pegawai ramai yang baru 20 30 lebih..and paling penting cuuuuuuuuuuun oh...tapi sayang, semua dah berkahwin,fullstop.HAHA.pukul 5:07 petang punch card pastu balik.seee, my first day training, macam heaven kan? pastu, mula lah terkial kial nak buat log macam mana. HAHA.
 muka eksaited dapat opis sendiri.gila jipang ah,HAHA

 muka kontrol penat dan macam mintak tamparan wanita. padahal menyorok dari abang securiforce yang dok gatal main hon hon.

p/s : abaikan muka jelita gedik di atas,HAHA.ape pedulik, blog aku.HAHA.*sah gila.
tapi apapon. its a good start.i hope.

ohya, nak share pic budak kecik yang tomei dan gemok dan dorang so osem gila. geram nak gomol-gomol dorang ni!^^

 sorry, sencored sikit .left : zafran. right : his sister, keyla

 tak ke rasa macam nak cubet-cubet budak gemok ni?so osem la u keyla.

 seriusss nak ada baby jugakkk bila tengok zafran ni.lelaki manis, cepat datang pinang i.HAHA.


and last weekend, baking some cake for mama. and the result? oh so uglyyy..but the taste? daebak.kata my sister in law lah.bukan nak perasan ke apa kan. dah orang puji sedap...


SELAMAT HARI IBU MAMA ^_________^

notakakisayayangcomel : offhanded : sorry to say if u dislike this entry or dislike my blog. this IS my blog so i do have the authorities to write anything in this. senang cerita la : eh, ini beloag aku bukan belog kau.HAHA.gila kasor q cakap.sorry

1 comment:

hafiz hafizol said...

selamat ber LI hehe